Modular-3D-vertical-variations-jpg-productSliderTopBig

Kde a ako so sendvičovým panelom

Sendvičový panel má množstvo výhod, ale to už vieme z predchádzajúceho článku. Tento systém opláštenia budov založený na jedinom stavebnom prvku ma jednoduchú koncepciu a nadčasový dizajn. Sendvičové panely majú tri základné využitia a to ako strešné, stenové a chladiarenské. Dnes si ich trošku viac priblížime. Tieto druhy panelov môže mať rôzne spoje ako sú viditeľné alebo skryté, to si už ale určujete sami podľa vlastných preferencií, funkcionalitu to nijako neovplyvní. 

Stenové sendvičové panely

Stenové sendvičové panely s oceľovým plášťom sú stavebným materiálom, ktorý je najčastejšie používaný pri výstavbe priemyselných, obchodných, vysoko objemových, kancelárskych, športových, poľnohospodárskych objektov ako aj pri výstavbe verejných budov. Systém sa dá jednoducho a ľahko upevniť ku konštrukciám z rôzneho materiálu a to pomocou systémových skrutiek určených pre príslušný materiál nosnej konštrukcie ako je oceľ, betón alebo drevo. Sendvičové panely sa taktiež používajú pri výstavbe deliacich stien, stropov a ostatných priečok v objektoch rôzneho typu. Fasáda zo takýchto panelov vzbudzuje dojem kompaktného povrchu a vďaka tomu sa toto riešenie často používa pri objektoch s vyšším nárokom na dizajn. 

Stenový sendvičový panel

Strešný sendvičový panel

Strešné sendvičové panely sa líšia od stenových hlavne vonkajšou profiláciou plechu. Zatiaľ čo pri stenových využívame lineárnu alebo hladkú, strešný je pokrytý trapézovou profiláciou. Tento typ opláštenia budov používame na zastrešovanie šikmých striech. Strešné sendvičové systémy sa využívajú ako materiál na strechy výrobných hál, obchodných centier, skladovacích hál a poľnohospodárskych objektov. I keď tento systém bol naprojektovaný hlavne ako náhrada za strešnú krytinu, neznamená to, že ho nevieme použiť ako napríklad stenový panel. Jeho príjemný estetický vzhľad sa často využíva práve aj ako dizajnový doplnok na steny budov. Táto multifunkčnosť má u spotrebiteľov veľkú obľubu a vzhľad lichotí ich oku. 

Strešný sendvičový panel

Chladiarensky sendvičový panel

Chladiarenský sendvičový panel je určený na zhotovovanie stien a stropov miestností so zníženou teplotou. Tento typ panelov ma zväčša jadro z polyuretánu alebo polyizokyanurátu. Používa sa na opláštenie chladiarenských skladov, mrazničiek a ďalších zariadení v potravinárskom priemysle. Špeciálne technické detaily zaručujú vysokú životnosť a tesnosť tepelných priečok, čo z chladiarenských panelov robí ideálny produkt na stavbu miestností s potrebnými chladiarenskými vlastnosťami. Tvar zámku zaručuje všetky požadované parametre vodotesnosti, vzduchotesnosti a je prispôsobený taktiež požiadavkám na hygienu a údržbu.  

Chladiarensky sendvičový panel

Sendvičový panel je typ produktu, ktorý viete využiť na rôzne spôsoby v rôznych variáciách. Nenechajte si ujsť túto šancu stavať rýchlejšie a jednoduchšie. V prípade záujmu o cenovú ponuku, nás neváhajte kontaktovať, sme tu pre Vás.

Comments are closed.